Київські журналісти зняли передачу про запорізькі мости (ВІДЕО)

Минулого тижня команда столичних журналістів запустила свій новий проект. Перший випуск «Планерки» про туристичний бізнес в Одесі в умовах карантину вже подивилися понад 17 тисяч людей. Другий випуск присвятили нашим легендарним запорізьким мостам.

Автор ідеї Влад Омельянченко розповів порталу «Вмєстє» про мету та особливості проекту «Планерка». Також журналіст пояснив, чому вирішив висвітлити тему запорізьких мостів.

— Ми створюємо «живий» продукт для україномовного Youtube-каналу. Формат, який ми обрали, в україномовному Youtube не представлений. Це така собі напівдокументальна україномовна журналістика. Головний фокус ми робимо на наших гостях, а розкрити тему намагаємося у форматі сторітелінгу. Тобто, щоб це була одна велика історія, яку розкривають декілька сторін цієї історії. Таким чином намагаємося максимально обєктивно та цікаво висвітлити те, про що розповідаємо. В Запоріжжі ми взяли важливу тему, актуальну для мешканців міста. Я сам раніше тут жив. Вважаю, що про запорізькі мости треба говорити і пам’ятати. Про такі історії людям варто нагадувати, — переконаний автор проекту.

Чи можна вірити черговим обіцянкам чиновників? Чому за такі великі крадіжки на будівництві мостів у Запоріжжі досі ніхто не покараний? Як живе місто з населенням понад 700 тисяч людей і лише одним мостом між двома берегами? «Планерка» поїхала до Запоріжжя, аби отримати відповіді на ці запитання.