В Мелітополі росіяни примусово мобілізували 3000 місцевих мешканців

В тимчасово окупованому Мелітополі воєнні РФ проводять примусову мобілізацію. Російські загарбники вже «призвали» три тисячі жителів. Також зафіксовано факти викрадення та депортації дітей, яких вивозять у Крим чи материкову частину РФ.
Цю інформацію підтвердив мер непідконтрольного Києву міста Іван Федоров.

За його словами, після оголошення примусової мобілізації окупанти зупиняють чоловіків прямо на вулицях та везуть їх до комендатури чи військкоматів.

— І там відпускають, але одразу ставлять на облік. І є приклади, коли забирали також до армії. Загалом у Мелітополі вже забрали три тисячі мешканців до якихось псевдовольницьких батальйонів. Мобілізація, на жаль, триває, – каже Федоров.

Міський голова стверджує, що під примусову мобілізацію до лав ЗС РФ також потрапляють громадяни, які підтримали дії загарбників та оформили собі російські паспорти. За словами мера Мелітополя, окупанти перестали випускати на підконтрольну Україні територію колишніх чи теперішніх співробітників Запорізької АЕС. Навіть пенсіонери, які кілька років тому працювали на атомному об’єкті в Енергодарі, також не можуть виїхати з окупації.