Мелітопольська вчителька отримала відзнаку від президента України

Президент Володимир Зеленський нагородив видатних українців відзнакою Глави держави «Національна легенда України». Однією з лауреаток відзнаки стала викладачка Мелітопольського професійного аграрного ліцею Ганна Бут.

«Попри окупацію вона виховує своїх учнів патріотами, не боїться казати їм правду, організовувала проукраїнські мітинги в окупації, незважаючи на погрози та насильницькі дії загарбників. Відео, де вона, загорнувшись у прапор України, вимагає від міжнародної спільноти рішучіших дій, потрапило майже в усі світові ЗМІ та соцмережі. Мільйони людей на планеті почули: Мелітополь – це Україна», – наголосив Глава держави.

Нагадуємо, що у 2021 році Ганна Бут отримала премію GLOBAL TEACHER PRIZE, ввійшовши до ТОП 10 призерів.

А зараз на сайті Global Teacher Prize Ukraine триває збір історій про героїв освітнього фронту. Громадська спілка «Освіторія», яка є організатором премії, збиратиме і розповідатиме історії про вчителів, які наближають нас до перемоги. Це історії про вчителів, які пішли на фронт, чинять опір на окупованих територіях, волонтерять, відновлюють освітній процес попри війну. Відправити історію про вчителя або вчительку можуть самі ж вчителі або їхні  учні, батьки чи колеги — обмежень немає. Кожна розказана історія  — це подяка всьому вчительству воєнного часу.