ДБР завершило розслідування щодо поліцейських-зрадників на Запоріжжі

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно шістьох експравоохоронців з Бердянська, які зрадили присязі та працюють на ворога.
Обвинувальні акти направлено до суду.

Після захоплення росіянами Бердянського району шість правоохоронців добровільно стали працювати на окупантів та агітували своїх колег зробити так само.

Вони почали служити у фейковому правоохоронному органі «народная милиция Бердянска» та здали окупантам інформацію про особовий склад правоохоронних органів міста, зокрема щодо тих працівників, хто відмовився працювати на ворога. За цими даними окупанти проводили обшуки, вилучали форму, табельну зброю, службові автомобілі.

Також встановлено, що одна з обвинувачених наразі веде активну кадрову роботу, добираючи до лав «народной милиции» нових працівників. Наразі фігуранти продовжують прислужувати окупантам у тимчасово захоплених Бердянську та Приморську.

Колишні працівники правоохоронних органів обвинувачуються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.
Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.

Нагадаємо, що у середині грудня працівники ДБР вже повідомили про підозру чотирьом колишнім правоохоронцям з селища Веселе Запорізької області, які після початку російського вторгнення перейшли на бік ворога.

Також за матеріалами ДБР судитимуть двох експравоохоронців, які допомагають ворогу проводити фільтраційні заходи у Бердянському районі.