Чергова перемога суду

Вже не перший місяць правоохоронці різних відомств області та держави в цілому, ведуть боротьбу з нелегальним обігом пального та ліквідації нелегальних місць роздрібної торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на АЗС.

Про певні досягнення та успіхи представників правоохоронних та інших державних відомств, залучених до спільних заходів боротьби з нелегальним автозаправним бізнесом, відомо з офіційної статистики, де зазначено про кількість викритих незаконних пунктів торгівлі нафтопродуктами, осіб, які причетні до їх діяльності та складених протоколах про адміністративні правопорушення.

Однак, є зворотній бік цієї статистики. Подальший розгляд цих протоколів у судах, та прийняті рішення шанованих суддів. Приведемо приклад, який мав місце 09.12.2021 у м. Бердянськ.

Суддями Бердянського міськрайонного суду Запорізької області Троценко Т.А. та Кошевою О.А. розглянуто 3 адміністративні протоколи, складені відносно 3-х осіб за скоєння останніми правопорушень, передбачені ч.4 ст.164 КУпАП, а саме незаконне перевезення нафтопродуктів.

Шановні судді не стали ламати собі голову, і розбиратись в аргументах правоохоронців, які склали протоколи, бо вони і так перевантажені, тому прийняли вкрай задовільне рішення для адвоката Корнієнко М.О., який захищав всіх 3-х осіб, і в першу чергу для самих себе (уникаючи в подальшому можливості оскарження таких рішень, а може і з інших причин?), закривши провадження у справах у зв’язку з відсутністю в діях 3-х осіб складу правопорушення, і повернувши «незаконно» транспортоване пальне зацікавленим особам.

А ці зацікавлені особи, замість сплати державі штрафу за допущені порушення, в результаті «законних» рішень суддів Бердянського міськрайонного суду, поїхали собі далі, радіючи професіоналізму та принциповій позиції вказаних представників Феміди.