В Запоріжжі судитимуть зрадника з Енергодару

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього правоохоронця, який займається транспортним забезпеченням російських солдатів.

Обвинувальний направлено до суду.

Встановлено, що він залишився в Енергодарі та добровільно погодився на пропозицію окупантів обійняти посаду у незаконному органі влади – військово-цивільної адміністрації Енергодару.

Колишній правоохоронець став начальником відділу дорожнього господарства та транспорту управління житлово-комунального господарства. Він досі працює на ворога, зокрема організовує перевезення військових рф.

Фігурант також регулярно стає «героєм» пропагандистських ЗМІ. Зокрема, в етері новин він жалівся на українських командирів, хвалив окупантів та розміркував щодо подальшої долі атомної електростанції – все згідно з кремлівськими наративами.

Правоохоронець обвинувачується у добровільному зайнятті посади у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. Процесуальне керівництво здійснює Запорізька спеціалізована прокуратура у сфері оборони.