Керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко відвідав Пологівський район

Очільник регіону проконтролював роботу гуманітарного хабу “Допомога поруч” для внутрішньо переміщених осіб, які змогли евакуюватися до Запоріжжя з Пологівського району.

До заходу долучився перший заступник начальника ЗОДА Геннадій Тімченко, заступник начальника ЗОДА Віталій Сиволап, керівниця апарату ЗОДА Зінаїда Бойко, а також директорка Департаменту освіти і науки ЗОДА Людмила Бухаріна.

Під час візиту Юрій Малашко поспілкувався з працівниками Простору Єдності, а також провів окрему зустріч з головами територіальних громад, де обговорили низку нагальних питань.

На сьогодні послугами Пологівського хабу вже скористалися понад 17 тисяч сімей. Робота організована відповідно до територіального принципу: 15 територіальних громад здійснюють прийом громадян. Також для внутрішньо переміщених осіб працюють спеціалісти Управління соціального захисту населення Пологівської РДА, Служба у справах дітей району, Пологівська районна філія Запорізького обласного центру зайнятості, Управління Пенсійного Фонду, БО “Право на захист”, фахівці Запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та лікарі КНП “Оріхівська БЛІЛ”.

Начальник Пологівської РВА Артур Крупський зазначив, що насамперед тут надається допомога консультаційного плану, запис на отримання продовольчих наборів та гуманітарної допомоги. ВПО можуть отримати широкий спектр медичних послуг, правову, соціальну та психологічну підтримку. Таким чином створюються умови для постійного контакту керівників територій із громадянами, які проживають на теренах Запорізького району.
Активну підтримку вимушеним переселенцям також надають закордонні партнери: понад 14 тисяч вихідців з району отримали фінансову допомогу від різних міжнародних організацій. Крім цього, на базі Простору Єдності релоковано Пологівську районну організацію Товариство Червоного Хреста України, яка надає людям потрібну допомогу.

— Ми вдосконалюємо нашу роботу та активно плануємо наші дії на період деокупації, управлінські рішення та подальше фінансування заходів. Продовжуємо фіксувати руйнування об’єктів критичної інфраструктури комунальної сфери та житлового фонду. Крім цього, здійснюємо постійний моніторинг законності, правопорядку та порушення прав людей на тимчасово окупованих територіях, — закцентував Артур Крупський.

Начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко зауважив, що для забезпечення життєдіяльності району в умовах воєнного стану незабаром відбудуться кадрові зміни.

— Що стосується призначення голів військових адміністрацій у громадах району, частину пропозицій вже подано на розгляд до Офісу Президента. Маю надію, що найближчим часом будуть прийняті відповідні рішення. На загал, дякую вам за роботу. На жаль, сьогодні надскладний час, і наша згуртованість сьогодні дозволить після деокупації оперативно відновити територію Пологівського району. Віримо, що в цьому році обов’язково настане Перемога, — підсумував керівник ЗОВА Юрій Малашко.