333 дні в полоні: визволено заступника мера Енергодара

Серед звільнених у рамках обміну полоненими 16 лютого – перший заступник міського голови міста Енергодар Запорізької області Іван Самойдюк.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

«Він не зламався, відмовився співпрацювати з ворогом і був викрадений окупантами 19 березня минулого року на блокпосту біля Благовіщенки. Після 333 днів неволі він повертається до рідних та близьких», — йдеться у повідомленні.

Іван Самойдюк до полону…
…та після полону

Як повідомляє Офіс президента України, керівник Офісу президента Андрій Єрмак поспілкувався у відеоформаті зі звільненими з російського полону захисниками «Азовсталі» та першим заступником мера Енергодара Іваном Самойдюком. Єрмак запевняє, що президент Володимир Зеленський особисто стежив за перебігом операції та знає історію кожного визволеного.

Під час онлайн-включення Іван Самойдюк подякував Президентові Володимиру Зеленському, керівнику Офісу Глави держави та всій команді Координаційного штабу за докладені зусилля для звільнення бранців.

«За те, що маємо змогу сьогодні спілкуватися з вами, спілкуватися з рідними. І чекаємо на те, що ми будемо корисними нашій Україні, нашому народу», – сказав він.

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба подякував Івану Самойдюку за виявлені мужність і стійкість.

«Хочу привітати й подякувати вам – 333 дні ви були в полоні, ви справжній приклад державника, людини, яка не зрадила свою громаду, своїх людей, свій народ», – сказав Олексій Кулеба», — йдеться в повідомленні на сайті Офіса президента.