Запоріжцям безкоштовно роздаватимуть дрова

З 31 жовтня мешканцям Дніпропетровської, Запорізької та інших прифронтових областей розпочнуть безкоштовно видавати дрова. 

Як повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, мешканці восьми прифронтових областей – Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської – отримають безкоштовну деревину з доставкою додому. 

Варто зазначити, що першочергово мають право на отримання безкоштовної паливної деревини самотні люди похилого віку, важкохворі, особи з інвалідністю І або ІІ групи, багатодітні сім’ї, самотні опікуни дітей, вагітні жінки й матері з дітьми віком до двох років та ті, які на початку опалювального періоду не користувалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Черговість пріоритетності визначають в обласних військових адміністраціях. Щоб отримати таку допомогу від держави, потрібно подати заяву до органів місцевої влади та документи.

Які документи треба додати до заяви на отримання безкоштовних дров:

— паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;
— документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус (для іноземців або осіб без громадянства;
— документ, що підтверджує повноваження законного представника (якщо заява подається законним представником);
— реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків й офіційно сповістили про це відповідний орган, що контролює, та мають відмітку в паспорті);
— документ, що підтверджує наявність відповідного соціального статусу (за наявності такого);
— інші документи, що підтверджують належність заявника до відповідного домогосподарства.