Місія МАГАТЕ побачила «ключові речі» та залишається на ЗАЕС

Місії міжнародного агентства з атомної енергії вдалося побачити «ключові речі» в перші години візиту на тимчасово окуповану територію Запорізької атомної електростанції. Представники МАГАТЕ залишаться на ЗАЕС.

— Я думаю, що сьогодні за ці кілька годин ми змогли зв’язати багато інформації. Ключові речі, які мені необхідно було побачити, я побачив і отримав пояснення, — повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

За словами Гроссі, він побачив «ключові речі», які хотів побачити.  Також Гроссі повідомив, що МАГАТЕ має намір залишити своїх представників на території Запорізької атомної електростанції.

Нагадаємо, що зранку російська сторона обстрілювала погоджені коридори проходження місії, через це колона була вимушена зупинитися поблизу блокпосту в Новоолександрівці. Окупанти гатили з артилерії, застосували авіацію.

Варто зазначити, що від самого ранку 1 вересня російські військові почали обстрілювати окупований ними Енергодар. Вони прицільно б’ють по цивільних об’єктах, через що є поранені й жертви серед мирних жителів. Окупанти влаштовують провокації і обстрілюють маршрут МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.