У Вільнянську прийняла присягу окрема рота запорізького “Хортицького полку” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Добровольче формування Запорізької територіальної громади “Хортицький полк” продовжує поповнюватись патріотами, налаштованими боронити рідну землю від російської навали.

Більш ніж півтори сотні мешканців Вільнянська і прилеглих територій висловили бажання зі зброєю в руках стати на захист Запорізької області, та виконувати бойові завдання тактичного угруповання “Запоріжжя”, до якого входить і Вільнянськ. 

До лав Вільнянської окремої роти Хортицького полку вступили більш ніж 150 добровольців. Вони вже пройшли “курс молодого бійця” та отримали зброю. 

Найближчим часом вільнянських добровольців чекає серйозне навчання військовій справі.

Від Хортицького полку у вас буде багато вишколів — тактика, вогнева підготовка, розвідка та аеророзвідка, медицина, зв`язок. Тому підрозділ матиме можливість максимально підвищити свій професійний рівень, — заявив особовому складу командир ДФТГ “Хортицький полк” Юрій Ружин. 

Командир ДФТГ №3 "Хортицький полк" Юрій Ружин
Командир ДФТГ №3 «Хортицький полк» Юрій Ружин

За його словами, у бійців окремої Вільнянської роти Хортицького полку є час якнайкраще опанувати військову справу та стати вправними воїнами. Особливу увагу тут приділяють сучасній зброї від західних союзників — протитанковим комплексам NLAW та Javelin, та ПЗРК.

В цьому їм допоможуть професійні інструктори Хортицького полку, який став справжньою “кузнею кадрів” для Збройних Сил України — туди за останні кілька місяців, отримавши військовий фах, пішли служити понад півтисячі добровольців полку.

Добровольці окремої Вільнянскої роти ДФТГ “Хортицький полк” урочисто прийняли присягу. 

“Присягаю українському народові обороняти Україну, захищати її територіальну цілісність, дбати про безпеку жителів моєї територіальної громади, сумлінно і чесно виконувати обов’язки добровольця територіальної оборони, неухильно додержуватися Конституції України та Законів України. Присягаю ніколи не зрадити Український народ”, — ці слова присяги добровольця Хортицького полку пролунали над Вільнянськом. Після чого бійці отримали посвідчення добровольців.

Хортицький полк в Telegram
Facebook
Instagram