«Оборона витримає»: Олександр Старух розповів про ситуацію в Запорізькій області

Одним із суттєвих факторів стримування ворожої армії є особливості нашого природного рельєфу. 

У нещодавньому інтерв’ю «Українській правді» голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух розповів про актуальний стан в області та пояснив основні причини зупинки ворога на підступах до міста.

«Василівка вже давно захоплена, на жаль. У них останній блокпост у Василівці, наш – біля Степногірська. Між ними – сіра зона. Сіра зона за Комишувахою та Оріховим. Далі територія, де відбуваються основні бойові дії – схід нашої області та Донецька область» — пояснив Олександр Старух.

Такий темп просування ворожої армії обумовлений своєчасно встановленими захисними спорудами та особливостями рельєфу місцевості: «Там степ відкритий. Там воювати дуже важко».

Користуючись «складною географією», нашій армії вдалося достатньо закріпити свої позиції та накопичити військові частини, які ворог не може подолати і на сьогоднішній день.

Стосовно поточної ситуації в області, то голова ОВА запевняє, що вона залишається незмінною: «Сьогодні наші наступили, трошки підтиснули. Через кілька днів вони намагаються повернутись. Але оборона тримається та витримає».