У Запорізькій області російські окупанти знищили тракторну бригаду (ФОТО)

У місті Гуляйполе (Запорізька обл.) внаслідок дій російських військових була знищена сільськогосподарська техніка підприємства «Челсо і К». Про це повідомляє Запорізька окрема бригада територіальної оборони на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначають в обласній військовій адміністрації, такі дії російських військових є характерними, та загрожують зривом посівної, попри намагання запорізьких фермерів забезпечити область зерном.

В коментарі Гуляйполе.City директор підприємства Олександр Черненко розповів, що російські військові влучили та знищили тракторну бригаду підприємства. В результаті їхніх дій сільгосптехніка не підлягає ремонту та відновленню.
Серед знищеної техніки — комбайн, КАМАЗ, оприскувач, трактори, в тому числі 2 мінитрактори, 2 трактори Т-50 та інша сільгосптехніка.
Крім того, згоріли добрива — селітра та карбамід. Працівники підприємства не постраждали.

Незважаючи на всі втрати, Олександр Черненко планує проведення посівної кампанії.

«Будемо проводити посівну вручну. Як зможемо, так і будемо це робити. Сподіваємося, що нам допоможуть сусідні підприємства, які не постраждали від обстрілів російських військових. Зараз вся Україна допомагає одна одному», — підкреслив він.

Нагадаємо, що 28 березня житлові будинки жителів Гуляйполя та інші об’єкти інфраструктури вкотре обстріляли російські війська. Внаслідок бойових дій пошкоджено кілька десятків будинків місцевих жителів, їхні гаражі разом з автотранспортом. Також у місті зруйновано декілька продовольчих магазинів.