Окупанти викрали першого заступника мера Енергодара

Російські окупанти пішли на черговий військовий злочин. Вони викрали першого заступника міського голови Енергодару (Запорізька обл) Івана Самойдюка. Про це сьогодні, 20 березня повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов.

«Окупанти, які не домоглися від міської влади жодної співпраці, пішли на відверті злочинні дії. Викрадено першого заступника міського голови Івана Самойдюка! В якому він перебуває стані, нам не відомо! На зв’язок не виходить зі вчорашнього дня. А сьогодні ми отримали підтверджену інформацію про те, що його цинічно викрадено!
Окупанти також розпочали фізичний, психологічний тиск на активних в своїй публічній діяльності мешканців Енергодара. Продовжують розшукувати тих енергодарців, в принциповій позиції яких вбачають для себе загрозу.
Просимо депутатів, активістів та публічних енергодарців зараз зберігати максимальну обережність. Не відповідайте на незнайомі телефони, не розповідайте нікому про своє фактичне місцезнаходження.
А всіх громадян просимо зараз максимально об’єднатися, підтримати Енергодар, який був і залишиться Україною!»

Сьогодні о 14.00 біля будівлі міської ради зібрались мешканці міста, аби заявити про свою категоричну незгоду щодо викрадення та утримання у неволі громадян України.