«Реконструкції в Запорізькій обллікарні проводяться в режимі нон-стоп», — голова ОДА Олександр Старух

Нещодавно обласну клінічну лікарню відвідав міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Він ознайомився з ходом реконструкції відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги, що відбувається в рамках програми президента «Велике будівництво», та термомодернізації головного корпусу в рамках масштабної програми Європейського інвестиційного банку.

Задля виконання поставлених міністром задач у суботу, 10 квітня,  до ЗОКЛ з черговим візитом завітав голова облдержадміністрації Олександр Старух. Він зазначив, що зауваження міністра взято до уваги: роботи з реконструкції продовжуються в режимі нон-стоп і вже незабаром оновлене відділення буде приймати перших пацієнтів.

Як пояснив директор лікарні Ігор Шишка, нове відділення не буде поступатися європейським. Його буде оснащено за останнім словом техніки: тут встановлять новітнє діагностичне та маніпуляційне обладнання. Це дозволить не втрачаючи дорогоцінний час рятувати життя хворих вже у перші хвилини прибуття в лікарню.

Не дивлячись на те, що наразі в лікарні тривають масштабні реконструкції, співробітники повною мірою надають якісну медичну допомогу усім жителям регіону, які її потребують.

Так сталося, що під час візиту до ЗОКЛ машиною швидкої доставили пацієнта з ішемічним інсультом, тому голова ОДА отримав можливістьпереконатися у високому рівні надання медичної допомоги. У такому випадку головне завдання лікарів – зупинити розвиток ушкоджень, вчасно відновити кровопостачання мозку, не дати загинути тим ділянкам, до яких раптово припинив надходити кисень.Професійна команда лікарів центру інсультів, відділення рентгеноангіографії й ендоваскулярної хірургії та нейрохірургії об’єдналася і підійшла до розв’язання проблеми рішуче й невідкладно. Лікарі встигли зробити все за 1 годину!Пацієнту миттєво провели діагностику, яка показала гостре порушення мозкового кровообігу за ішемічним типом, виконали своєчасну механічну тромбоекстракцію, відновили кровотік по внутрішній сонній артерії. Таким чином, об’єднавши зусилля, спеціалісти подарували пацієнту шанс на життя! Тож з упевненістю можна сказати, що сьогодні відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги ЗОКЛ – це те місце, де пацієнтам у прямому сенсі дарують другий шанс. Адже саме сюди надходять хворі в тяжкому стані – з інфарктами та інсультами.Натомість у ЗОКЛ є всі необхідні інструменти для надання якісної медичної допомоги: діагностичне обладнання, багатолітній досвід провідних фахівців області, злагоджена мультидисциплінарна команда.

Відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги ЗОКЛ – унікальне в області. Тут приймають та рятують пацієнтів у найважчих станах. Впевнений, що до кінця квітня роботи з реконструкції буде повністю завершено, і вже в травні мешканці області будуть отримувати ще більш якісну медичну допомогу, – підсумував Олександр Старух.