Сільські амбулаторії регіону отримали нові службові машини «швидкої допомоги» (ФОТО)

Сьогодні, 7 травня, на Майдані Героїв відбулось урочисте вручення службового автотранспорту працівникам закладів охорони здоров’я Запорізької області. Мова йде про амбулаторії, що надають медичну допомогу у сільській місцевості.

Голова Запорізької ОДА Віталій Туринок привітав керівників медзакладів із новими автівками «швидкої допомоги» та вручив ключі від них. 17 автомобілів «Renault Duster» перевозитимуть лікарів та медичний персонал. На їх закупівлю знадобилося понад 8 млн гривень. Тепер кожен сімейний лікар зможе у будь-який час та погодні умови, незважаючи на дороги, дістатись до пацієнта та надати йому допомогу.

За інформацією Запорізької ОДА, службові автомобілі «Renault Duster» передані для Дмитрівської та Новотроїцької амбулаторій загальної практики сімейної медицини Бердянського району, Кінськороздорівської амбулаторії Пологівського району, Новоукраїнської амбулаторії Більмацького району, Відрадненської, Миколай-Пільської амбулаторій Запорізького району, Михайлівської амбулаторії Вільнянського району, Новозлатопільської та Верхньотерсянської амбулаторій Гуляйпільського району, Водянської амбулаторії Кам’янсько-Дніпровського району, Ботіївської амбулаторії Приазовського району, Новополтавської амбулаторії Чернігівського району, Давидівської та Шелюгівської амбулаторій Якимівського району. Ще три автомобілі будуть вручені Мелітопольським амбулаторіям наступного тижня.