Богуслаєв залишиться в СІЗО до лютого 2023

Шевченківський районний суд Києва розглянув клопотання про пом’якшення запобіжного заходу для екс-президента «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва.  

Суддя відмовив у проханні адвоката Богуслаєва, та залишив підсудного у слідчому ізоляторі як мінімум до 11 лютого 2023 року.

Слід зазначити, що судове засідання проходило у закритому режимі за клопотанням прокуратури. Приводом для розглядання справи Богуслаєва у закритому режимі є те, що інформація, яка звучить у залі суду може містити державну таємницю. Зокрема, йдеться про інформацію щодо держзамовлення оборонного комплексу. Але оголошення рішення було відкритим.

Коментуючи підсумки судового засідання, адвокат Богуслаєва Руслан Волинець повідомив, що рішення про оскарження ухвалюватимуть після того, як отримають повне рішення суду.

«За два місяці і з тих документів, які на сьогодні надані в суд, жодних, що підтверджують факт продажу товарів з тих країн, до яких продавала «Мотор Січ», і що саме той товар потрапив до росії, в матеріалах справи немає», – заявив він.

84-річному Богуслаєву інкримінують державну зраду. Якщо суд визнає його винним, то свої останні роки він проведе за гратами.
Як ми раніше повідомляли, у родини Богуслаєвих знайшли багато елітної нерухомості на Лазурному узбережжі Франції.