В Запорожье откроется новый музей. ФОТО

В ноябре в библиотеке по ул.Гоголя, 66 (возле ЗНУ) откроется Музей архитектуры Запорожья.

Об этом на своей странице в Фейсбук сообщил городской голова Запорожья Владимир Буряк.

«Музей відкриє свої двері вже в листопаді за адресою: Гоголя, 66, та дасть можливість безпосередньо поринути в архітектурну красу старого Олександрівська – від першої фортеці до сучасності. Він буде складатися з чотирьох відділів, присвячених забудові Олександрівська, колоніям менонітів, добі індустріальної модернізації, повоєнному відновленню міста. Тут створено живу інтерактивну експозицію, завдяки чому можна буквально відчути, як жили люди десятки років тому», — написал мэр.

В Туристическом информационном центре Запорожья добавляют:

«Музей історії архітектури – це перший крафтовий музей, створений у Запоріжжі, який дає можливість взаємодіяти із історією по-іншому, відійти від застиглих форм, поглянути на архітектурну красу старого Олександрівська у безпосередній близькості. Відтепер візит до музею перетворюється на класну пригоду, а позначка “не торкатися експонатів” зникає. Крафтові музеї мають велику популярність в усьому світі і давно знаходяться у топ-рекомендацій для відвідування. Від сьогодні Запоріжжя має свій унікальний крафтовий музей, який є першим кроком на шляху реалізації цікавих культурних проектів у подальшому.

 

У Музеї історії архітектури зібрано експонати, які не лише допомагають побачити розвиток міста, але і відчути його через предмети, що зберігають настрій, характер та розповідають про ритм життя і звички містян.

Музей розповідає про архітектуру міста через “живу”, інтерактивну експозицію.Створені майстрами копії дверей старого Олександрівська, відео-інсталяції та дбайливо збережені архітектурні елементи вплетені у дизайн музейного простору. Унікальні зали музею делікатно, але переконливо передають атмосферу, якою жило місто десятки років тому.

Експозиція демонструє міський розвиток від першої Олександрівської фортеці до сучасних мікрорайонів.

Музей складається з чотирьох відділів, присвячених: забудові Олександрівська

колоніям менонітів, добі індустріальної модернізації, повоєнному відновленню міста».