У Запоріжжі відзначили призера та учасників юніорського чемпіонату Європи з боксу

У столиці Болгарії відбувся чемпіонат Європи з боксу серед юніорів, участь в ньому взяли понад 220 спортсменів з 20 країн Європи. До складу збірної України увійшли 26 боксерів, в тому числі троє представників Запорізької області – вихованець запорізького клубу «Бойові рукавички» та ДЮСШ «Локомотив» Раван Зейналов (тренери Артур Беладзе, Андрій Яковенко), представник СК «Мотор-Січ» Єгор Кирилюс (тренер Іван Гринь), та мелітополець Айдер Абдураїмов (наставник Сергій Онищенко).

Команда показала блискучий результат, завоювавши 20 медалей різного ґатунку — 5 золотих, 4 срібних та 11 бронзових, і посіла друге командне місце континентальної першості.
Свій внесок в це зробили і представники Запорізької області — показавши відмінну роботу в ринзі, Айдер Абдураімов у запеклій боротьбі завоював звання віце-чемпіона Європи серед юніорів 2020 та виконав норматив «Майстер спорту України». Раван Зейналов та Єгор Кирилюс посіли п’яті місця у своїх вагових категоріях.

Привітати юних боксерів прийшли начальник Управління молоді, фізичної культури і спорту ЗОДА Наталя Власова, начальник Запорізького обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Юрій Шепель, віце-президенти обласної Федерації боксу Юрій Ружин і Руслан Щербина, а також директор ШВСМ Олексій Гацуля.
Наталія Власова вручила призеру змагань та його тренеру почесні грамоти Управління молоді, фізичної культури і спорту ЗОДА, Запорізька обласна федерація боксу презентувала учасникам європейського чемпіонату спортивний інвентар та грошову нагороду призеру змагань, голова Запорізького відділення НОК України Володимир Лобанов передав цінні призи учасникам змагань. Директор школи Олексій Гацуля також, у свою чергу, нагородив боксерів та їх тренерів від імені Запорізької обласної ШВСМ.