В Запорожье вспышка коронавируса в Нацгвардии

По состоянию на 24 сентября, в военной части 3026 Нацгвардии зафиксированы три случая заболевания коронавирусом среди военнослужащих.

Об этом сообщает пресс-служба Южного оперативного территориального объединения Нацгвардии.

«Один з них — військовослужбовець строкової служби, який 11 вересня повернувся з відпустки, з Черкаської області. Перші ознаки захворювання з ʼявились 20.09.2020 року.

Два інших хворих – військовослужбовці за контрактом, які знаходяться у штаті чергової служби частини, поскаржилися на погіршення стану здоров ʼя 20.09 та 23.09.2020 року.

Відповідно до алгоритмів дій медичного персоналу частини при виявленні хворих чи підозрілих на захворювання COVID-19 дані військовослужбовці в екстреному порядку направлені у медичні заклади м. Запоріжжя, де їм були проведені діагностичні обстеження методом ПЛР.

У зв ʼязку із позитивними результатами обстежень на теперішній час дані військовослужбовці проходять лікування в ДУ «ТМО МВС України по Запорізькій області»: військовослужбовець строкової служби – в стаціонарних умовах, військовослужбовці за контрактом – амбулаторно в умовах самоізоляції під контролем медичних працівників військових частин 3033 і 3026 та ДУ «ТМО МВС України по Запорізькій області».

Відповідно до вимог, визначених МОЗ України, у частині проведені необхідні заходи із виявлення контактних осіб, з ізоляцією їх у розгорнутому ізоляторі на території військового містечка із цілолодобовим наглядом медичного персоналу та проведенням відповідних дезінфекційних заходів.

У разі виявленн симптомів захворювання, контактним особам будуть проводитися необхідні обстеження та консультації з метою вчасного попередження поширення хвороби серед військовослужбовців частини», — сказано в сообщении.