Запорізькі шахраї ошукували громадян через OLX

В інтернеті аферисти привласнюють гроші під виглядом продажу неіснуючих товарів на платформі OLX. Жителів Запоріжжя та області закликають бути обачними.

За даними слідства, троє запоріжан, серед яких жінка, розробили схему шахрайського заволодіння майном громадян. З цією метою на платформі OLX вони розміщували фейкові оголошення про продаж будівельних матеріалів, які через масові руйнування житлових будинків у воєнний час мають великий попит.

Під час спілкування з потенційними покупцями методом психологічного тиску змушували перераховувати повну або часткову передоплату на підконтрольні їм банківські рахунки. Отримавши гроші, припиняли виходити на зв’язок. За попередніми даними, шахраї ошукали щонайменше 20 жителів різних регіонів та у такий спосіб привласнили більше 100 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем їх проживання вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, грошові кошти та інші докази злочинної діяльності. Організатору злочинної схеми повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, встановлюється коло всіх потерпілих від злочину громадян.