Запорізький депутат від ОПЗЖ підозрюється в розкраданні бюджетних коштів

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя керівником обласної прокуратури депутату облради від партії «Опозиційна платформа – За життя» повідомлено про підозру у розтраті чужого майна, вчиненого у великих розмірах, та службовому підроблені (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 За даними слідства, у жовтні 2019 року між держпідприємством та товариством, посаду директора якого на той час обіймав депутат, укладено договір про будівництво внутрішньомайданчикових мереж теплопостачання на території однієї з військових частин іншої області. Підозрюваний, розуміючи, що на території військового об’єкту укладено труби гіршої якості та значно дешевші ніж за договором, а обсяг робіт згідно з договірними умовами фактично не виконаний, підписав документи з недостовірними даними про їх завершення. Такі дії стали підставою для незаконного перерахування майже 300 тис грн бюджетних коштів на рахунок підрядної організації та спричинили Міністерству оборони України шкоду у великому розмірі.
Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції № 2 Запорізького районного управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.