Ляшко — уряду: Або пенсії, або відставка!

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від парламенту ухвалити законопроект депутатів-радикалів про встановлення мінімальних зарплат на рівні 5000 гривень з 1 жовтня.

«Ми пропонуємо парламенту невідкладно підтримати наш законопроект і підняти мінімальні зарплати до 5000 грн. Мільйони українців заслуговують на нормальне життя!», — переконаний Ляшко. За його словами, підвищення на вимогу радикалів мінімальних зарплат з нового року до 3200 грн засвідчило, що це абсолютно правильне рішення, яке призвело, з одного боку, до покращення матеріального стану мільйонів працюючих українців, а з іншого — до суттєвого збільшення доходів Держбюджету та Пенсійного фонду.

«Треба рухатися далі. Наступний крок — це підвищення пенсій. Півмільйона людей отримує пенсію менше 1000 грн на місяць. Мільйонам людей, які мають по 30-40 років трудового стажу, не перераховувалась пенсія з 2012 року. Ми вимагаємо від уряду внести до ВР законопроект про підвищення соціальної пенсії і про перерахунок пенсії людям з великим трудовим стажем. Адже сьогодні суціальна урівнялівка і як наслідок — соціальна несправедливість у пенсійному забезпеченні», — переконаний Ляшко. В разі, якщо уряд Гройсмана не виконає обіцянку і не внесе законопроект про підвищення пенсій — фракція РПЛ ініціюватиме його відставку. «Або пенсії, або відставка!», — поставив уряду умову Ляшко.