З українських супермаркетів зникне продукция Bonduelle: ця компанія підтримала російських окупантів

Французький виробник овочевих консервів Bonduelle потрапив у скандал через новорічний подарунок російським військовослужбовцям, які беруть участь у війні на території України.

І хоча компанія офіційно заперечує, що дарувала свою продукцію солдатам РФ, багато українських супермаркетів вже відмовляються продавати їх консерви та заморожені продукти та прибирають їх із полиць магазинів.
Скандал розгорівся напередодні Нового року через пост у групі «Ярцево.LIVE» в російській соцмережі vk.com, в якому йшлося про те, що компанія Bonduelle надіслала окупантам 10 тисяч вітальних кошиків зі своєю продукцією та листівкою, в якій було написано «Повертайтеся з перемогою».

Чому продукція Bonduelle масово зникає з українських супермаркетів фото 1

Після того, як про цей пост стало відомо, користувачі соцмереж закликали людей бойкотувати їхню продукцію.
Головний офіс Bonduelle Group у своїй заяві офіційно спростував інформацію, що російським солдатам розсилали таку гуманітарну допомогу. Проте компанія продовжує працювати на російському ринку і сплачувати податки в скарбницю РФ, пояснюючи це тим, що «забезпечує доступ населення до основних харчових продуктів».

На тлі скандалу в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) закликали запровадити санкції проти цього виробника. До того ж компанія Bonduelle потрапила до переліку Міжнародних спонсорів війни, яке створило агентство.

Українські рітейлери відреагували на ситуацію та почали відмовлятися від продукції цієї компанії. Зокрема, товар вже зникає з полиць супермаркетів «АТБ», Varus, Novus, «Сільпо», «Фора» та Auchan.
Прес-служба Varus зазначила, що, незважаючи на спростування інформації про гуманітарну допомогу військовим РФ, Bonduelle продовжує працювати на російському ринку, тому в супермаркетах мережі відмовляються від продажу товару цієї марки.
У Novus, крім відмови від продукції Bonduelle, вирішили припинити продавати і товари марки Greenfield.
Супермаркети «АТБ» з 4 січня вирішили припинити закуповувати нову продукцію Bonduelle, проте на полицях магазинів ще можна знайти їхні товари. Це пояснили тим, що компанія лише розпродає залишки зі складів, пише Liga.net.
Також до бойкоту приєдналися мережі супермаркетів «Ашан», «Сільпо» та «Фора». Вони заявили, що знімають продукцію Bonduelle з продажу.