В Запоріжжі сесія міськради пройшла у бомбосховищі (ФОТО)

В Запоріжжі вперше за кілька місяців пройшла сесія міської ради. Одне з найважливіших питань, за яке проголосували депутати, були зміни до бюджету. Повʼязані вони із воєнним станом, частими обстрілами міста та можливим виникненням надзвичайних ситуацій.

Майже 29 мільйонів гривень депутати виділили на придбання додаткових дизель-генераторів і ремонтних матеріалів та обладнання для КП «Водоканал» і концерну «МТМ». Генератори допоможуть забезпечити роботу об’єктів тепло- та водопостачання у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Понад 11,7 мільйона гривень спрямовано на поповнення резерву ремонтних матеріалів, які використовуються для ліквідації наслідків «прильотів».

Більше 14 мільйонів спрямовано на ліквідацію наслідків руйнувань від ворожих обстрілів, на придбання габіонів для облаштування споруд цивільного захисту, на ремонт трансформаторних підстанцій та лінії електропередач та на низку інших потреб.

Також були внесені зміни до бюджету щодо виділення фінансової допомоги на поховання запоріжців, які загинули внаслідок ракетних обстрілів міста.

Також були прийняті рішення, завдяки яким майже півтора десятки запоріжців отримають матеріальну допомогу (у тому числі й на лікування) за рахунок коштів депутатських фондів.

Окрім того, на сесії присутні вшанували памʼять загиблого на фронті депутата міської ради Вʼячеслава Зайцева та одностайно підтримали перейменування однієї із запорізьких вулиць на його честь.

Що стосується кадрових та реорганізаційних питань, то їх розгляд було відкладено до більш кращих часів, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.