Глава Запорожской ОГА обратился к жителям области

Произошла неспровоцированная атака со стороны РФ на объекты военной инфраструктуры. Атак на гражданские объекты нет. 

Об этом сегодня 24 февраля сказал глава Запорожской ОГА Александр Старух.

Он обратился к жителям области и города в связи с объявлением военного положения на территории Украины.

— Відбулась подія неспровокованої атаки з боку Росії на об’єкти військової інфраструктури, в нашій області такими точками стали об’єкти в Мелітополі і в Бердянську безпосередньо. Надалі ситуація складна, але разом з тим, всі сили і засоби готові. Саме важливо — зберігати спокій. Допомогайте один одному. Чоловіків усіх чекають у воєнкоматі, у територіальній обороні: розпочинається мобілізація. Наше завдання забезпечити роботу народногосподарського комплексу. Всі, хто має працювати, мають працювати на своїх робочих місцях. Наразі випадків атак на цивільні об’єкти немає. Всі отримали відповідні доручення щодо пунктів укриття. Всі місцеві ОТГ мобілізували свої ресурси, — сказал Александр Старух.

Он также отметил, что создан информационный центр, который объединил все информационные подразделения всех территориальных органов и вооруженных сил. Он будет оперативно предоставлять важную и главное — проверенную информацию.

Закрыта ли область? 

На данный момент ограничений на выезд и въезд не введено. Движение транспорта продолжается.

Работают ли школы и сады? 

Решением комиссии ТЭБ и ЧС образовательный процесс проходит дистанционно.

Очереди на АЗС и в банкоматах

“В нас вимога і ми до всіх звертаємось: має бути заправлений першочергово спецтранспорт (швидкі, ДСНС, військові). Будемо збирати власників мереж щодо забезпечення харчами, але якщо буде паніка і кожен буде “нагрібати”, то нічого гарного не вийде. Так само як і в банківській системі щодо зняття готівки”, — сказал Старух.

Про ЗАЭС

Атомная станция охраняется.

Источник