Крупное запорожское предприятие не сможет платить налоги

Wallet with no money inside

ОАО «Запорожьеоблэнерго» не сможет платить налоги государству и в местную казну. Об этом сообщается на официальном сайте «Запорожоблэнерго».

— Причина все та ж – алгоритм, встановлений для нас НКРЕКП. Внаслідок його застосування з поточних рахунків компанії вилучаються абсолютно всі кошти – у тому числі й необхідні для сплати податків. В результаті цього у нас в жовтні утворилась податкова заборгованість на загальну суму понад 18,6 млн. грн.: 13,3 млн. грн.. – податкова заборгованість із ПДВ, 4,9 млн. грн.. – із податку на прибуток, ще 650 тис. грн.. – податок на землю та нерухомість. Крім того, у зв’язку із невиплатою заробітної платні в компанії також виникла заборгованість із пов’язаних із цим податків – єдиний соціальний внесок (ЄСВ), податок на доход фізичних осіб та військовий збір. Має місце парадокс: державна структура, якою є НКРЕКП, позбавляє нас можливості виконувати зобов’язання перед державою ж, — рассказал заместитель генерального директора ОАО «Запорожоблэнерго» Юрий Лисняк.

С 31 октября в связи с налоговым долгом к ОАО «Запорожьеоблэнерго» начали применять штрафные санкции.

Напомним, что на сегодняшний день предприятие находится в затруднительном положении, рабочие уже второй месяц не получают заработную плату, а все деньги, которые поступают на счета энергетиков, сразу же переводятся на счета «Энергорынка».