«Шахтар» удесятьох не втримав перемогу над «Динамо» в Класичному УПЛ

Київське «Динамо» розписало нічию з донецьким «Шахтарем» у 11-му турі української Прем’єр-ліги.
Детальніше про поєдинок – у звіті РБК-Україна.

Україна, Прем’єр-ліга, 11-й тур
«Динамо» – «Шахтар» – 1:1
Голи: Караваєв, 87 – Бондар, 48
Вилучення: Криськів, 60 (Ш, пряма червона картка)

«Гірники» зі старту почали грати першим номером. Швидко з’явилися і моменти. Ось Зубков отримав передачу праворуч, змістився до центру та потужно пробив у поперечину. Згодом Судаков відправив м’яч вище воріт, а Бражко відповів пострілом із дистанції повз рамку.
Нова проблема спіткала «Динамо» на 16-й хвилині, коли довелося міняти Попова через ушкодження. Як наслідок, Олександр Шовковський змушений був довіритися експериментальному дуету Біловара та Михавка в центрі оборони. Натомість в атаках «біло-сині» зробили ставку на закидання з глибини.
Проте, «Шахтар» і далі виглядав гостріше. Ось під перспективний удар Судакова кинувся Дубінчак. Згодом Сікан головою пробив повз стійку після навісу Педро Енріке. Пізніше Матвієнком низовим ударом із дистанції розім’яв Бущана. А на 35-й хвилині Бражко підстрахував кіпера під час кутового.
«Динамо» додало в активності перед перервою. Запрацювали фланги «біло-синіх», але довести справу до акцентованих ударів кияни в першій половині так і не зуміли. Зате Сікан ледь не закрив тайм голом «Шахтаря» з рикошетом від Біловара – поруч зі стійкою.
На початку другої 45-хвилинки «гірники» таки вийшли вперед. Допоміг підопічним Маріно Пушіча стандарт. Судаков подав кутовий з лівого флангу, а Егіналдо пробив головою – Бущан парирував м’яч на лінії та дав старт метушні у воротарському. Бондаренко зіграв на добиванні, а м’яч після рикошету влучив у Бондаря і опинився за лінією.
Столичний гранд відразу перейшов до позиційних атак. Відігратися «Динамо» могло ледь не в наступній атаці – Ванат із півкола штрафного пробив у захисника, а потім Волошин у дотик пробив над поперечиною після прострілу Дубінчака вздовж воріт. Згодом сам лівий оборонець «біло-синіх» відправив м’яч повз ворота.
Активніша гра від «Динамо» застала «Шахтар» зненацька. Донеччани відійшли на власну половину та почали чимало фолити. Першим наслідком став «гірчичник» для Педро Енріке. А на 60-й хвилині відверто підвів «гірників» Криськів, який у простій ситуації в центрі поля грубо в’їхав у ногу Біловару та пішов відпочивати достроково.
Шалений темп Класичного трохи розбавили заміни від обох тренерів. Новий момент на 70-й організував «Шахтар». Конопля намагався поцілити в дальній кут другим темпом, але Біловар виніс м’яч фактично з лінії воріт. У відповідь Бражко потужно пробив метрів із 20-ти – над поперечиною.
У фінальні 15 хвилин «гірники» відверто притиснулися до власних воріт, наситивши центральну зону. «Динамо» перейшло на флангові атаки, та щоразу оборона «Шахтаря» була вправнішою. Гострішими були кутові киян. Зокрема, після одного з них Волошин потужно пробив із льоту – Різник із труднощами впіймав м’яч. Нарешті на 87-й хвилині «біло-сині» розіграли зразкову атаку, на фініші якої Караваєв у дотик замкнув простріл Дубінчака.
«Динамо» спробувало вирвати перемогу, але завершальний штурм успіхом не увінчався. Тим не менше, навіть нічия дозволила киянам відновити лідерство в чемпіонаті України. Щоправда, тепер «біло-сині» мають однакову кількість очок із «Олександрією» (по 26). «Шахтар» іде на 4-й сходинці (20 пунктів).

До слова, раніше «Шахтар» U-19 мінімально переміг «Динамо» U-19 в битві лідерів юнацького чемпіонату.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.