Ізраїль завдав ударів по військових об’єктах Ірану

У суботу, 26 жовтня, Ізраїль розпочав атаку на Іран у відповідь на масовану атаку балістичними ракетами на початку жовтня. Країна атакує військові цілі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Axios та офіційний Telegram Армії оборони Ізраїлю.

Зокрема, рано-вранці за місцевим часом іранське державне телебачення повідомило про вибухи в кількох районах країни, включаючи Тегеран. Після цього інформацію про атаку виданню Axios підтвердили два поінформовані джерела.
Пізніше ЦАХАЛ офіційно підтвердив, що розпочав заходи у відповідь за іранську атаку, здійснену на початку жовтня 2024 року.
«У відповідь на багатомісячні безперервні атаки режиму в Ірані на державу Ізраїль — зараз Армія оборони Ізраїлю завдає точних ударів по військових цілях в Ірані», — йдеться в повідомленні.
Там підкреслили, що режим в Ірані та його проксі в регіоні невпинно атакують Ізраїль з 7 жовтня – на семи фронтах, включаючи прямі атаки з іранської території.
«Як і будь-яка інша суверенна країна у світі, держава Ізраїль має право та обов’язок відповісти. Наші оборонні та наступальні можливості повністю мобілізовані. Ми зробимо все необхідне для захисту держави Ізраїль та її народу», — резюмував ЦАХАЛ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.