Росіяни похизувались «знищенням» дивізіону Patriot. Повітряні сили відреагували

Росія заявила про «знищення» дивізіону Patriot у Дніпропетровській області. Однак ця інформація не відповідає дійсності.
Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на заяву тимчасового виконувача обов’язків начальника управління комунікацій Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната.

Міністерство оборони Росії повідомило про нібито знищення дивізіону системи Patriot у Дніпропетровській області. Проте Ігнат наголосив, що ворог лише пошкодив кілька одиниць техніки, а не знищив.
«Це війна, на війні отримують поранення не лише люди, а й техніка. Мало того, цей же підрозділ Patriot продовжує виконувати завдання в регіоні», — заявив представник ПС.
Тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління комунікацій ПС також зауважив, що того самого дня Patriot вів протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет, частину з яких вдалося перехопити.
«Технології на війні стрімко розвиваються, їхні керовані авіабомби почали летіти далі, вони зробили висновки, коли втратили з десяток літаків під час своїх попередніх зухвалих атак. І тепер полювати за російськими «сушками» значно складніше», — заявив Ігнат.
За його словами, росіяни змінюють тактику застосування, використовують усі доступні методи ведення розвідки – від супутників і розвідувальних дронів до наземної агентури, противник не економить «Іскандерів», маючи інформацію про потенційне перебування Patriot в тому чи іншому районі.

Нагадаємо, що у ніч на 9 жовтня російські окупанти запустили по Україні три балістичні ракети та 22 дрони.
Протиповітряна оборона збила 21 БПЛА, один з них самостійно повернув до РФ.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.