Половина снарядів, які використовує Росія, надходять із КНДР, — The Times

Половина з близько трьох мільйонів артилерійських снарядів на рік, які використовує Росія у війні проти України, надходять із Північної Кореї.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times.

За словами джерела видання, який цитував дані західної розвідки, Росія стала залежати від постачань із КНДР після візиту російського диктатора Володимира Путіна до Пхеньяна на початку року.
Західна розвідка оцінює, що багато північнокорейських снарядів можуть бути несправними, але саме їхня кількість дозволила Росії досягти стабільних успіхів на полі бою.
Співрозмовник The Times зазначив, що попри це Росія зазнає великих втрат в Україні — 1200 військових на добу, з них 480 — тільки у боях за місто Покровськ Донецької області.
За даними західної розвідки, Росія наразі не в змозі одночасно захопити Покровськ та відтіснити українські сили з Курської області без масової мобілізації, але російська влада наразі на цей крок не йде.
«Ми не бачимо жодних ознак того, що Путін відступає від своєї головної мети — підкорення суверенітету України. Я не бачу жодної перспективи для переговорів у найближчому майбутньому», — додало джерело видання.

Співпраця Росії та КНДР
Нагадаємо, що у вересні видання The New York Times повідомило, що Росія отримала нові постачання балістичних ракет від Північної Кореї. Йдеться про ракети малої дальності Hwasong-11.
Окрім того, ще у вересні минулого року з’ясувалося, що Пхеньян постачає до Росії 152-мм артилерійські снаряди та ракети «Катюша».
Нещодавно керівник ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що постачання Росії артилерійських боєприпасів від Північної Кореї створюють серйозні проблеми для ЗСУ на фронті. До того ж після таких постачань спостерігається ескалація бойових дій.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.