Нідерланди закуплять чотири підводні човни у французької компанії

Нідерланди закуплять чотири океанські підводні човни у французької компанії Naval Group. Вони будуть збудовані на базі французьких типу «Барракуда».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Figaro.

Як пише видання, французький виробник виграв тендер уряду Нідерландів ще навесні 2023 року. При цьому тендер тривав з 2015 року. Відомо, що над контрактом на суму приблизно 5,6 мільярда євро працювали шість місяців. Він був підписаний Державним секретарем з питань оборони Нідерландів Гійсом Туйнманом і генеральним директором Naval Group П’єром Еріком Поммелле.
«Тривалий процес закупівель показав, що підводний човен, запропонований Naval Group, є найкращим рішенням для заміни підводних човнів класу Walrus. Підводні човни Orka, Zwaardvis, Barracuda і Tijgerhaai дадуть Королівським ВМС Нідерландів фору в підводній війні», — розповів Туінман.
Зазначається, що ці підводні човни посилять стратегічну автономію Нідерландів. За словами Поммелле, для нього «надзвичайно велика честь», що Naval Group було обрано «одним з найсучасніших операторів підводного флоту НАТО, який відповідає високим оперативним і технічним вимогам».
Відомо, що чотири підводні човни будуть зібрані на верфі Naval Group в Шербурі. однак за низку критично важливих систем і технічне обслуговування відповідатимуть Нідерланди. Перші два підводні човни будуть оснащені дизель-електричними двигунами, та поставленіміж 2034 і 2037 роками. Вони зможуть нести американські торпеди Mark 48 і крилаті ракети.
Нещодавно РБК-Україна розповідало про те, що Нідерланди зняли з озброєння останні винищувачі F-16. Вони будуть замінені винищувачами наступного покоління — F-35.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.