За тиждень РФ застосувала майже 900 авіабомб, більше 300 дронів по Україні, — Зеленський

За тиждень РФ застосувала по Україні майже 900 КАБів та більше 300 «Шахедів». Також окупанти запустили понад 40 ракет.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram президента України Володимира Зеленського.

«Загалом тільки за один цей тиждень російська армія застосувала майже 900 авіаційних бомб, більш ніж 300 «Шахедів» і понад 40 ракет», — розповів він.
За словами президента, цей російський терор не знає пауз, і його можна зупинити тільки єдністю світу — єдністю в підтримці України та єдністю в тиску на Росію через війну.
Реація на обстріл Запоріжжя
Крім того, Зеленський відреагував на обстріл Запоріжжя.
«Російський удар по Запоріжжю сьогодні — авіабомби. Пошкоджені звичайні житлові будинки, в одному з них зруйнований під’їзд. Також є пошкодження міської інфраструктури, залізниці», — розповів він.
За даними глави держави, загалом були поранені 13 людей, двох вдалося врятувати з-під завалів.
«Я дякую всім службам, які оперативно відреагували й надали необхідну допомогу людям. Зараз ще триває розбір завалів», — додав він.

Обстріли РФ по Україні
Російські війська 13 авіабомбами атакували Запоріжжя вранці 29 вересня. Наразі відомо про 13 постраждалих, двох вдалося врятувати з-під завалів. Руйнування є у трьох районах міста, у тому числі зруйновані житлові будинки та багатоповерхівка, пошкоджено вокзал.
Буквально вранці 28 вересня окупанти двічі поспіль ударили по медустанові у Сумах. На момент атаки там було майже 90 пацієнтів. Росіяни атакували місто трьома дронами. За останніми даними, 10 людей загинули, зокрема поліцейський, і більше 20 отримали поранення.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.