Боррель відповів, чи зміниться допомога Україні від ЄС у разі обрання Трампа

Європейський союз буде продовжувати допомогати Україні у війні. При цьому не в залежності від обрання Дональда Трампа президентом США.
Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Укрінформ».

«Я не знаю, що буде чи не буде робити американська адміністрація. Поки що дозвольте мені сказати, що на цей час підтримка від Європейського Союзу — військова, цивільна, економічна, фінансова й гуманітарна — є більшою за (допомогу, — ред) від США. Більше 100 млрд євро — це рахунок, який ми сплатили. Серед цього, 45 млрд євро військової підтримки. Безумовно, це менше, ніж від США, але це також доволі важлива цифра», — заявив він.
За його словами, на початку війни різниця між військовими спроможностями Росії й України була неймовірною і те, що Україна чинила спротив, було свого роду дивом.
«На початку, пам’ятаєте, що ми пропонували Україні? Шоломи! Зараз ми пропонуємо F-16, і у цьому є певна різниця. Одна річ для мене є очевидною: поки Україна буде чинити спротив, ми маємо її підтримувати. Інакше ми зробимо історичну помилку», — наголосив Боррель.

Заяви Трампа про Україну
Президентські вибори у США відбудуться у листопаді. На даний момент кандидатами на цю посаду є республіканець, колишній президент США Дональд Трамп та представниця демократів Камала Харріс.
Трамп відзначився вже кількома заявами про війну в Україні та допомогу від США. Зокрема, нещодавно повідомлялося, що у разі обрання Трампа президентом, надання Україні військової допомоги від США буде, якщо Київ вступить у мирні переговори з РФ.
Крім того, як писало РБК-Україна, у разі повернення до Білого дому, Трамп просуватиме свою угоду між Україною та Росією.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.