Рада вирішила відкласти звільнення Кулеби: у чому причина

Дмитра Кулебу сьогодні, 4 вересня, не звільнять з посади міністра закордонних справ. Верховна Рада України відклала голосування.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у «Слузі народу».

Попри те, що Верховна Рада вже проголосувала за низку кадрових змін в уряді, звільнення Кулеби сьогодні не відбудеться.
Співрозмовник у СН також уточнив, що голосування по Кулебі вирішили відкласти на завтра, оскільки стало очевидно, що «немає потенціалу» і в залі присутньо недостатньо депутатів.

Що цьому передувало
Нагадаємо, Верховна Рада України сьогодні звільнила Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей, Дениса Малюську з Мін’юсту, Ольгу Стефанішину з посади віцепрем’єра з євроінтеграції та Руслана Стрільця з посади голови міністра захисту довкілля та природних ресурсів.
Проте парламент не підтримав відставку Ірини Верещук з посади міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Віталія Коваля з Фонду держмайна.
Співрозмовник РБК-Україна у «Слузі народу» розповів, чому Рада провалила звільнення Верещук та Коваля.
Також на звільнення очікує міністр закордонних прав України Дмитро Кулеба. Він вже написав заяву про відставку.
Джерела РБК-Україна зазначають, що Кулеба може очолити одне з важливих посольств. Йдеться про призначення Кулеби до Брюсселя — де, крім представництв України при ЄС та НАТО, є і посольство України у Бельгії та Люксембурзі.
При цьому президент Володимир Зеленський не дав однозначної відповіді про призначення Кулеби на нову посаду. Він наголосив, що говорити про це ще зарано.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.