У Чернігові було чути вибухи, над містом фіксувався «Шахед»

У Чернігові у ніч проти 3 вересня було чути вибухи під час оголошеної в області повітряної тривоги. Перед тим над містом фіксувався ворожий безпілотник.
Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна та командування Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

Вибухів було щонайменше два. Спочатку відповідний звук пролунав близько пів на першу годину ночі, а ще через кілька хвилин було чути другий.
За даними військових, над Черніговом перед тим був помічений безпілотник ворога на тлі атаки із застосуванням дронів-камікадзе типу «Шахед».
Як поінформували у Чернігівській міській військовій адміністрації, в обласному центрі працюють сили та засоби протиповітряної оборони.
«В місті працює ППО», — розповів керівник МВА Дмитро Брижинський, та закликав місцевих жителів перебувати в укриттях.
Згодом він додав, що у центральній частині Чернігова, а також в районах вулиць Шевченка, Левка Лук’яненка та Козацької «влучань у будівлі та падіння уламків не зафіксовано».
Пізніше Брижинський уточнив, що у Чернігові влучань і падіння уламків не зафіксовано.
«Падіння уламків фіксується на околицях міста», — поінформував керівник Чернігівської МВА.
Оновлено: є пожежа на околицях міста
Ще пізніше у МВА уточнили, що внаслідок падіння уламків «зафіксовано загорання нежитлових, непромислових будівель на околицях міста».
Атака «Шахедів»
Раніше повідомлялося, що пізно ввечері 2 вересня російські окупанти запустили по території України дрони-камікадзе для чергової атаки. Відтак у низці областей України була оголошена повітряна тривога.
Як передали у командуванні Повітряних сил, ворожі ударні безпілотники заходили у повітряний простір країни з північного напрямку.
Також повідомлялося про роботу ППО у Харківській області через фіксацію «Шахедів» у регіоні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.