Обіцяли шість тисяч доларів. В Києві затримали палія авто поліції (відео)

У Києві затримано палія відразу двох автомобілів поліції. За це йому обіцяли «винагороду» у шість тисяч доларів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Департамент внутрішньої безпеки (ДВБ).

Так, 26 серпня поблизу Дарницького управління поліції Києва невідомий здійснив підпал одразу двох поліцейських автомобілів.
«Оперативники Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки встановили особу підпалювача та його місцезнаходження», — йдеться у повідомленні.
Зловмисником виявився 20-річний житель столиці, який отримав замовлення на підпал транспорту через месенджер Telegram, де невідомі запропонували йому 6 тисяч доларів за умисне пошкодження службового транспорту правоохоронців.
«За вимогою куратора, чоловік зафільмував підпал на мобільний телефон як доказ успішного виконання завдання. Однак, після отримання відеозапису, «куратор» видалив переписку, не заплативши ні копійки виконавцю», — розповіли у відомстві.

Правоохоронці затримали зловмисника за лічені години. За скоєне йому тепер загрожує до 10 років тюрми.

Підпали авто поліції, ЗСУ, ТЦК в Україні
В останні місяці російські спецслужби вигадали новий привід для вербування українців для участі у підривній діяльності всередині країни.
Так, в Україні почастішали випадки підпалу спеціалізованого транспорту — поліцейських та ЗСУ, а також співробітників ТЦК. З цією метою окупанти навіть вербували і підлітків.
Наприклад, на початку серпня правоохоронці затримали злочинну групу, яка за завданням РФ підпалила службові автомобілі ЗСУ на заході України.
А в липні СБУ затримала поплічницю РФ, яка підпалила авто спецназівця Нацгвардії. Крім того, вона готувала масштабнішу диверсію — підпал будівлі ТЦК.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.