Спека та короткочасні дощі із грозами: прогноз погоди на сьогодні

Спека не планує поки що покидати Україну. Однак, за даними синоптиків, у деяких областях сьогодні можливі короткочасні дощі та грози.
Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Укргідрометцентр.

Погода в Україні
Північно-східний вітер, швидкістю 5-10 м/с, сьогодні відчує більшість мешканців України. Однак на Лівобережжі він буде південно-східного напрямку.
Вдень у південній та західній частинах України, а також у Житомирській, Київській, Вінницькій та Дніпропетровській областях місцями прогнозуються короткочасні дощі та грози. Решта регіонів — без опадів.
У Житомирській та західних областях стовпчики термометрів покажуть +21°…+26°. В Карпатах буде від +15° до +20°. У Чернігівській, Вінницькій та Черкаській областях повітря прогріється до +28°…+33°.
В інших регіонах очікується сильна спека до +35°…+37°.
Погода в Києві та області
На Київщині та в столиці прогнозують мінливу хмарність, але переважно без опадів. Вдень по області можливі місцями короткочасні дощі та грози. Стовпчики термометрів покажуть вдень до +28°…+33°.
У Києві очікується від +30° до +32°.

Фото: погода в Україні 22 серпня (meteo.gov.ua)

Спека в Україні на цьому тижні змусила повернути графіки відключення світла. Нещодавно в ДТЕК пояснили громадянам, чому через неї необхідно економити електроенергію.
Що буде з відключеннями світла із настанням осени — читайте у матеріалі РБК-Україна.Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.