«В Україні були б раді»: Лукашенко відзначився цинічною заявою про ядерний удар

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Україні дуже зраділи б, якби Росія застосувала ядерну зброю. У такому разі РФ та Білорусь залишилися б без союзників.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Белта.

Говорячи про операцію ЗСУ у Курській області, Лукашенко сказав, що це спроба України штовхнути Росію на асиметричні дії. Зокрема, застосувати ядерну зброю.
«Небезпека полягає в тому, що ця подібна ескалація з боку України — спроба штовхнути Росію на асиметричні дії. Ну, припустимо, застосування ядерної зброї. Знаю точно, що в Україні були б дуже раді, якби Росія застосувала або ми там тактичну ядерну збро.. Це було б щастя», — заявив білоруський диктатор.
Лукашенко додав, що у разі застосування ядерної зброї Росія та Білорусь залишилися б без союзників.
«От тоді, напевно, у нас навряд чи союзники залишилися б. Взагалі ніяких навіть співчутливих країн не залишилося б. Тому що вони занурені в те, що відбувається», — зазначив Лукашенко в інтерв’ю телеканалу «Росія
Також він сказав, що вони вже сформували певний негативний образ до ядерної зброї. Але Україна хоче все ж таки підштовхнути до застосування.
«По-друге, це ж ядерна зброя. У нас уже сформований певний образ негативний до цієї ядерної зброї. Ось вони хочуть підштовхнути», — резюмував він.

Зазначимо, що в цьому ж інтерв’ю Лукашенко заявив, що Білорусь перекинула майже третину своєї армії до кордону з Україною. Це пов’язано з тим, що там нібито перебуває понад 120 тисяч солдатів ЗСУ.
Водночас речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що ситуація на кордоні з Білоруссю не змінилася. Українські прикордонники не зафіксували переміщення техніки та військ.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.