Білорусь нарощує торгівлю з окупованими територіями України, — ЦНС

Режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка інтенсифікує торгівельні зв’язки країни з підконтрольними російським загарбникам підприємствами на окупованій території України.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що Мінськ збирається інтегрувати білоруську промисловість з «фірмами» у тимчасово окупованих районах України.
Йдеться про нарощення Білоруссю поставок на ТОТ сільгосптехніки та іншої продукції, передає ЦНС.
Разом з тим до Білорусі імпортуються товари легкої промисловості з підконтрольних російським окупантам території України.
Як приклад, у Центрі розповіли, що нещодавно делегація Білорусі уклала низку угод з окупаційною «адміністрацією» в Запорізькій області стосовно поширення торговельної співпраці.
«Таким чином режим Лукашенка свідомо порушує міжнародне право й торгує з окупованими територіями. Зауважимо, що такі ворожі дії не лишаться без оцінки й прибуття білоруських делегацій на ТОТ робить їх законною ціллю», — йдеться в публікації ЦНС.
Інші угоди Білорусі з російськими окупантами в Україні
Нагадаємо, перед тим у міністерстві закордонних справ України попередили Білорусь про наслідки підписання угод з окупаційною «владою» Криму.
Так, у липні в українському зовнішньополітичному відомстві заявили, що такі дії з боку Мінська є демонстрацією визнання російської окупації українського півострова. І вони матимуть відповідні наслідки.
Додамо, представник МЗС України Андрій Сибіга тоді розповів, що українській стороні відомо щонайменше про 7 договорів, які підписані регіонами та містами Білорусі з окупаційними «органами» у Криму.
Підтримка Білорусі російської агресії
Нагадаємо, з самого початку широкомасштабної військової агресії РФ проти України Білорусь надає підтримку країні-агресору. Зокрема, білоруська сторона надала свою територію російській армії для вторгнення. Також загарбники завдавали ударів по Україні з Білорусі.
Крім того, влада Білорусі систематично сприяє у російських повітряних атаках на Україну. Так, РФ вже не вперше використовує повітряний білоруський простір для ударів «Шахедами» по містах України.
Російські окупанти також отримають від Білорусі військову техніку, а так звані російсько-білоруські навчання дозволяють Москві утримувати на території Білорусі свої війська.
Додамо, згідно з дослідженням Єльського університету, понад 2400 українських дітей були вивезені російськими загарбниками до Білорусі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.