Через «Армія+» вже подали 1100 електронних рапортів, — Міноборони

Через застосунок «Армія+», який офіційно презентували 8 серпня, вже подали 1100 електронних рапортів. Таку процедуру впровадили 123 військові частини.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

«1100 електронних рапортів подали через «Армію+». Вони мають таку ж юридичну силу, як і паперові. Один з найпопулярніших документів у війську вперше в історії України подали не за кілька днів, а за лічені хвилини», — зазначила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.
За її словами, цифрова команда Міноборони була готова до викликів у процесі впровадження.
«Армія+» — це зміни, а зміни часто або лякають, або викликають опір. І ми готувалися до цього. Маємо план, який допоможе цифрі витіснити папери у війську», — додала Черногоренко.
Зазначається, що «Армія+» має окремий напрям, який допомагає військовим частинам із впровадженням. Ведеться роз’яснювальна робота з питань використання застосунку та отримання Армія ID у СЕДО (системі електронного документообігу). Також організовуються зустрічі й вебінари, на які запрошуються зокрема діловоди та командири підрозділів.

«Армія+»
Нагадаємо, 8 серпня, в Україні офіційно запустили застосунок для українських військовослужбовців «Армія+». Він включає оформлення рапортів онлайн, а також низку інших послуг.
Окрім того, Міноборони України планує впровадити додаткові функції у застосунок «Армія+». Мова йде про електронне посвідчення військового й не тільки.
Також раніше ми повідомляли, що Мініоборони вводить нові правила подання та розгляду рапортів військових. Зміни спрямовані на захист прав військовослужбовців та вводять чітке встановлення строків розгляду звернень.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.