В Індії військові «розсекретили» дані про ядерну зброю публікацією про йогу

ВМС Індії через захоплення йогою випадково розсекретили плани модернізації ядерної зброї. Виною тому публікація в Instagram.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву аналітиків Федерації американських вчених (FAS).

Військово-морські сили Індії десятиліттями інтегрували йогу у свої тренувальні практики, а останніми роками вони проводили заняття йогою на борту своїх військових кораблів під час візитів у порти як форму культурної дипломатії.
Фото занять публікували в Instagram.
Протягом 15 років ВМС Індії використовували два кораблі для запуску ядерних ракет Dhanush — відомо, що на обох є ракетні стабілізатори.
Однак останні дописи індійських ВМС у соцмережах, де показують тренування з йоги на борту цих кораблів, підтвердили підозри аналітиків, що стабілізатори зняли й судна більше не можуть запускати Dhanush.

Це вказує на поступову заміну старих систем на нові підводні човни з балістичними ракетами, такими як INS Arighat, які мають ввести в експлуатацію до кінця 2024 року.

Візит Моді до України
Нагадаємо, ми повідомляли, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Польщу та Україну в період з 21 по 23 серпня.
Зауважимо, що ще на початку року президент Володимир Зеленський провів телефонні перемовини з Моді та запросив його відвідати Україну. У разі приїзду прем’єра, це буде його перший візит від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації.
Ми повідомляли, що на початку липня цього року Моді відвідував Росію, де зустрівся з диктатором Володимиром Путіним.
День зустрічі Моді з російським диктатором припав на день обстрілу дитячої лікарні «Охматдит» російськими військовими.
Тоді Зеленський назвав приїзд прем’єра до країни-терориста «руйнівним ударом по мирних зусиллях». У відповідь Індія викликала посла України.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.