Росіяни показали надводний дрон і назвали його «Мурена-300»: які в нього характеристики

Російська Федерація показала нібито власну розробку надводного дрона з назвою «Мурена-300». Він нагадує український дрон Magura, яким було знищено російські кораблі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російський портал www1.ru.

Дням в Росії пройшла військова виставка, на якій і було презентовано безпілотник. Як заявляють росіяни, їх безпілотник може долати до 500 кілометрів і нести до 500 кілограмів корисного навантаження. А крейсерська швидкість — до 45км/год.
Російські розробники розповіли, що за рахунок супутникового зв’язку безпілотник стійкий до дії засобів радіоелектронної боротьби. Дрон нібито оснащене системою інерціальної навігації, супутниковими терміналами і може вести відеозйомку в режимі реального часу.

Фото: російський дрон «Мурена-30» (росЗМІ)

Цікаво і те, що російська розробка нагадує представлені в Україні надводні дрони Magura. Детальніше про цей морський безпілотник читайте в матеріалі РБК-Україна «Magura V5. Що відомо про надводний український дрон, який топить флот РФ».
Окрім того, морський дрон — не перша зброя, яку росіяни скопіювали в України. Цього року вони представили дистанційну керовану кулеметну турель під назвою «Чапай», яка нагадує створену в Україні турель «Шабля».
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.