У Києві затримали агента РФ, який планував замах на військовослужбовця

У Києві Служба безпеки України та Національна поліція затримали агента російських спецслужб, який готував замах на одного з військовослужбовців Сил оборони. Зловмисником виявився 20-річний мешканець столиці.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними слідства, перед основним завданням агент пройшов два «тестових випробування», підпаливши автомобілі українських захисників. Після цього він отримав нове завдання — встановити відеоспостереження за українським офіцером, на якого російські спецслужби планували замах.
Однак, завдяки своєчасній роботі СБУ та Нацполіції, ворожі плани були викриті, і агента було затримано у його власному помешканні. На момент затримання він готувався до проведення дорозвідки поблизу об’єкта, але ще не встиг встановити камеру.
Під час обшуків у затриманого було вилучено легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалів, а також мобільний телефон із доказами його злочинної діяльності.
Слідчі СБУ вже повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.
Зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Фото: У Києві затримали агента РФ, який планував замах на військовослужбовця (t.me/SBUkr)

Підпали автомобілів військових
Раніше у Києві СБУ затримала 16-річного агента ФСБ, який підпалював авто Сил оборони. Тепер йому загрожує 12 років тюрми.
Крім того, СБУ затримала поплічника ФСБ, який діяв у Києві, Дніпрі та Одесі. За вказівкою російської спецслужби він підпалював службові автомобілі Сил оборони, зокрема військові позашляховики, пікапи та мультівени.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.