Білорусь може готувати провокації на кордоні з Україною. В ЦНС назвали причину

Білоруські силові відомства, щоб показати Китаю свою «силу», можуть готувати провокації під чужим прапором в прикордонній зоні з Україною.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Центр національного спротиву»

«Вони планують вдатися до провокацій, які самі ж успішно попередять з метою показати китайським колегам свої можливості. З 8 по 19 липня на території Республіки Білорусь проходять перші спільні навчання Сил спеціальних операцій ЗС РБ та військовослужбовців Народно-визвольної армії КНР», — пише «Спротив».
Навчання мають статус «антитерористичних». В планах білоруських силовиків «присікти провокації» вздовж кордону з Україною, після чого звинуватити в усьому Київ.
Роль Білорусі у війні
З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну Білорусь надає підтримку країні-агресору. Зокрема, Білорусь організувала спільні з Росією «навчання», що тривають з 29 квітня 2022 року. Через це українські прикордонники посилювали охорону кордону.
Також весною Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь «не хоче воювати», але готується до цього. За його словами, критика з боку «недружніх країн» свідчить про те, що Мінськ «діє правильно».

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.