Прем’єр Косово «мріє бути схожим на Зеленського» – президент Сербії

Прем’єр Косово «мріє бути схожим на Зеленського» – президент Сербії

Олександр Вучич

КИЇВ. 29 травня. УНН. Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що найскладніша ситуація з Косово ще попереду, бо прем’єр-міністр Альбін Курті «мріє бути схожим» на президента України Володимира Зеленського, інформує УНН. Деталі
За словами Вучича, у Косово станеться те, чого Сербія «досі не бачила і про що не могла мріяти».
«І все завдяки провокаційним діям і жахливо безвідповідальній поведінці (прем’єр-міністра Косова) Альбіна Курті. Я боюся загальної незахищеності та нестабільності. Я боюся навіть великих конфліктів, бо знаю, що серби не можуть цього терпіти. І я знаю, що цей інший, який спричинив усе, не хоче йти на пенсію, тому що він сумує і мріє бути якимось Зеленським», — сказав Вучич в ефірі сербського Pink TV.
Що передувало
Напруженість між Белградом і Приштиною зросла в п’ятницю після зіткнення поліції в Косово з місцевими сербами, які зібралися перед будівлею муніципалітету, щоб не дати новообраному етнічному албанському меру увійти до його кабінету.
Поліція у захисному спорядженні була розгорнута навколо будівлі разом із персоналом місії ЄС із забезпечення правопорядку в Косові та силами НАТО у Косові.
За повідомленнями ЗМІ, щонайменше 10 людей постраждали від світлошумових гранат та сльозогінного газу після підпалу поліцейського автомобіля та стрілянини.
Косовські серби в суботу закликали Вучича призупинити процес діалогу, що триває, для нормалізації відносин з Косово, незалежність якого з 2008 року сусідня Сербія так і не визнала.

Джерело:
УНН

Теги: Сербія, Косово, Володимир Зеленський

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram