В Запорізькій обласній лікарні врятували чоловіка з делікатною проблемою

Жителю Запоріжжя Олексію Петровичу за шістдесят п’ять. Він завжди був активний, веселий та жвавий. Але згодом усе змінилося. Постійний дискомфорт, утруднення та біль при сечовипусканні, скарги на раптове та важко стримуване бажання сходити до туалету… Коли ж в сечі з’явилася кров, Олексій Петрович вирішив звернутися до Запорізької обласної лікарні.

«Та якось усе не було часу. Постійно то робота, то нескінченні господарські справи (ред. – чоловік мешкає у приватному секторі). А потім ще й теплицю потрібно було висаджувати. Хіба тут до здоров’я. Ну і, чесно кажучи, якось ніяково йти до уролога…. Але коли стало зовсім зле, треба було щось робити», — розповідає чоловік.

Олексій Петрович чимало разів чув, що в Запорізькій обласній лікарні працюють справжні професіонали. Плюс тут є передове діагностичне та операційне обладнання, власна лабораторія, сучасне відділення стаціонару. Тож, чоловік зателефонував до контакт-центру та записався на прийом. Так і звела його доля із завідувачем відділення урології ЗОКЛ Сергієм Мерзляком.

«Після обстеження ми встановили діагноз – доброякісна гіперплазія передміхурової залози. Для боротьби із захворюванням ми обрали трансуретральну резекцію простати (скорочено – ТУР простати). Це один із найбільш ефективних підходів до лікування цієї недуги», — розповідає Сергій Віталійович.

Перед хірургічним лікуванням Олексій Петрович пройшов стандартне передопераційне обстеження та консультацію суміжних фахівців. І в призначений день відправився до операційної.

Операція тривала приблизно годину і проводилася без відкритого доступу до простати. Хірургічна команда з успіхом видалила збільшені ділянки передміхурової залози. Завдяки трансуретральній резекції простати у пацієнта мінімальні травмування,  відсутні шрами, немає ніяких ускладнень. Крім того, час відновлення після операції зведений до мінімуму.

Зараз Олексій Петрович вже вдома. Він вже порається в теплиці, проходить реабілітацію, приймає ліки та дотримується рекомендацій лікаря. Він знову активний, веселий та жвавий. А ще – дуже вдячний обласній лікарні Запоріжжя за повернення якості життя.

Контакт-центр: (066) 146-03-17 або (068) 812-97-76

Сайт: zokb.org.ua

Facebook: zokb.official

Instagram: zokb_official