Українські військові не збивали над Києвом гіперзвукову ракету «Кинджал» — ЦСК

Українські військові не збивали над Києвом гіперзвукову ракету «Кинджал» — ЦСК

КИЇВ. 5 травня. УНН. Українські військові не збивали вночі 4 травня над Києвом гіперзвукову ракету «Кинджал». Тієї ночі балістичних цілей у повітряному просторі не фіксували. Про це УНН повідомляє з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Центр стратегічних комунікацій повідомляє, що українські медіа повідомили про збиття гіперзвукової ракети «Кинджал» 4 травня. У ЗСУ кажуть, що ворог не застосовував це озброєння.
Цитата
«Фейк: вночі 4 травня над Києвом Сили оборони збили гіперзвукову ракету типу Х-47 «Кинджал». Таку інформацію поширили українські медіа. Як «доказ» ресурси наводять фото нібито уламків цієї ракети», — йдеться в повідомленні.
Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявляв, що тієї ночі балістичних цілей у повітряному просторі не фіксували. Крім цього, у ранковому зведенні 4 травня ПС повідомляли лише про ворожу атаку безпілотниками.
«У коментарі Суспільному Ігнат уточнив, що ймовірність застосування балістики справді була, але такого факту не зафіксовано», — інформує Центр стратегічних комунікацій.
Доповнення
Вночі 4 травня в українському небі було знищено 18 ударних дронів та один розвідувальний БпЛА.

Джерело:
УНН

Теги: Росія, Україна, війна

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram