Запорізький театр VIE презентує «Друге дихання»

На сьогоднішній день у запорізьких театралів немає можливості регулярно грати вистави. Нищівні обстріли міста та тотальна економія електроенергії змушують митців шукати нові формати спілкування з глядачами. Театр-лабораторія Vie разом із фотографинею Альоною Зубковою створили проект, який отримав назву «Друге дихання».

«Рефлексія реальності інструментами мистецтва – це наша робота. Як показати вир складних почуттів, які кожен з нас носить у собі з 24 лютого, коли вийти на сцену не можна? Ми обрали фотографію, як найчесніший спосіб фіксації моменту», — розповідає актриса Оля Донік.

Простором для оголених емоцій став великий акваріум, а реквізитом – квіти, ланцюги та дзеркала. На пропозицію візуалізувати надію, страх, вдячність, розпач та інші гострі емоції відгукнулася фотографиня Альона Зубкова. «Я залишаюся у місті і продовжую працювати. Це мій свідомий вибір», – зазначає Альона. «Зараз фотосесія – це не просто красиві знімки. Це особливі, пам’ятні кадри».

Участь у зйомці взяли не тільки актори, а й дизайнер і головний адміністратор театру.

Виставка «Друге дихання» мала відкритися у жовтні на острові Хортиця, де знаходиться приміщення театру-лабораторії Vie. Через посилення російської агресії плани довелося кардинально змінити.

Презентація проекту відбудеться 9 листопада на офіційному сайті театру vie.zp.ua.

 

Також, до Дня писемності та мови актори театру поділилися книжковими рекомендаціями і зачитали фрагменти з улюблених творів. Шукайте тематичні публікації у соцмережах театру 9 листопада.