Запорізькі волонтери будують для ЗСУ вже другу автолазню (ФОТО, ВІДЕО)

Благодійний фонд «Крила захисників України» вперше презентував свій проєкт — авто-лазню для воїнів ЗСУ ще в серпні. У пересувному комплексі, який вже давно на фронті — кілька душових кабін, пральні машини та інші прилади для автономної роботи.

Нагальна потреба військових у таких лазнях велика, особливо зараз — з настанням холодів. Отже, волонтери взялися робити другу авто-лазню.

— Зараз ми вирішили зробити ще більшу лазню, яка буде вже батальйонного типу. В неї буде 6 душових кабін, три пральні машинки, сушильна машина, великий запас води. А технологія  буде та ж сама, построєна на використанні дизельного палива.
Завдяки цьому ми отримали хороші показники- часу розгортання  та згортання. Час розгортання — це 9 хвилин як машина стала на одному місті, і хлопці почали купатися. І час згортання до відїзду машини з позиції  — це 5 хвилин. Це дуже гарні показники, — розповідає Юрій Ніконов, керівник проєкту «Авто-лазня для ЗСУ» БК «Крила захисників України».

Ця авто-лазня  пофарбована, утеплена, закуплена частина матеріалів та обладнання для підігріву води та опалення комплексу.  Але, до фіналу ще далеко. Коштів не вистачає. За словами волонтерів, терміново треба викупити  обладнання: великий генератор 10 кВТ, водонагрівач косвенного нагріву, а також труби, фітинги, насоси, які необхідні для технологічного функціонування всього цього  комплексу.

Долучитися до команди волонтерів  та їх справ, зокрема, створення авто-лазні для бійців ЗСУ, можна на сторінках благодійного фонду у соцмережах.

— Ми з радістю будемо спілкуватися, якщо хтось може надати нам генератор, такий, який буде нам підходити, чи якесь інше обладнання, водонагрівач, автозапчастини, які потребуємо. Будемо співпрацювати з усіма, хто в змозі, і кому відкликається така допомога, — каже Олена Усенко, керівник БФ «Крила захисників України».

Команда фонду закликає долучитися до проєкту всіх небайдужих.

БО БФ КРИЛА ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ
Код одержувача: 44664064
Рахунок отримувача у форматі відповідно до стандарту IBAN: UA703133990000026006000200443
АТ КБ «ПриватБанк» номер картки 4246 0010 0352 0354

Асланова Олена (Приватбанк) 5363 5420 1575 8502
Ніконов Юрій (Монобанк) 5375 4112 0104 8159